同志社大学 留学生課

2. 2020年度のニュース一覧
  3. 【新入生】「在留資格」「連絡先」情報の連絡について / Request for a report on your status of residence and contact information

新入生の方は、「在留資格」と「連絡先」の情報を、以下の方法でWebFormによりご報告ください。
Newly enrolled students are required to report the status of residence and contact information via web form according to the following procedures.

対象者 Eligible Applicants

2020年秋学期新入生(CGE/CJLC生除く)
Newly-enrolled International Students in 2020 Fall (Not applicable to CGE/NICHIBUN)

提出期限 Submission deadline

2020年9月25日(金曜日) Friday, September 25, 2020

注意 Notice

• Web Formの利用には、同志社大学が交付するユーザIDとPasswordが必要です。
    In order to use the web form, the user ID and password issued by Doshisha University are required.
  • ユーザIDは、「ユーザID通知書」が入学式等で配付されます。
    The user ID is distributed at a convocation ceremony, etc.

提出方法 How to submit

1. 「関連書類」にある「在留カード画像提出Format / Residence Card image submission Format」をダウンロードする。
    Download the「在留カード画像提出Format / Residence Card image submission Format」from the “Related Links” at the bottom of this page.
  2. 在留カード(おもて・うらの両面)と学生証(おもてのみ)を写真に撮り、提出Formatに挿入・貼付する。
    Take pictures of your residence card (front-back both sides) and student ID card (front side only) and paste on the designated places of the submission format.
  3. 報告Web Formにアクセスして、あなたの所属学部、連絡先や住所、在留カードの情報を入力し、また、先述の「在留カード画像提出Format / Residence Card image submission Format」をアップロードする。
    Access the “Notification Web Form”, enter your personal information: faculty or graduate school, contact information, address, and items on the residence card, and upload the “Residence Card Image Submission Format” above-referenced.

在留資格・連絡先 報告Web Form
"Residence Status・Contact Information ” Notification Web Form

在留資格・連絡先 報告Web Form
”Residence Status・Contact Information ” Notification Web Form

在留カードを入手できていない方へ
Those who haven’t obtained a residence card yet

締切までに在留カードを入手できない見込みの方もこのWeb Formにアクセスし、必要な情報を送信してください。在留カードの情報は、後日提出いただきます。
Please access the web form above and notify the necessary information to us even if you are not likely to obtain a residence card by the deadline. The information on the residence card can be reported after you received it.

対象者 Eligible Applicants

2020年秋学期新入生(CGE/CJLC生除く)

提出期限 Submission deadline

注意 Notice